توجیه اقتصادی نهال صنوبر تبریزی برای کشاورزان
یکی از اصلیترین و بزرگترین معضلات جامعه امروز کشور، تأمین نیاز چوب در داخل است. از طرف دیگر بسیاری از درختان موجود به دلایل مختلفی نظیر بلایای طبیعی، قاچاق، استفاده به عنوان سوخت، کاربردهای صنعتی و غیره به صورت طبیعی از بین میروند. یکی درختان نجاتبخش حیات ایران، درخت صنوبر است. همین موارد موجب شده تا طرح توجیه اقتصادی نهال صنوبر تبریزی روی کار آمده و با تدوین این طرح کاشت نهال صنوبر تبریزی، اشتغالزایی زیادی به وجود آمده و منابع طبیعی کمتر به هدر میروند. در ادامه این مقاله به بررسی طرح توجیهی پرداخته و ویژگیها و مزایای درخت صنوبر پرداخته میشود.
اهمیت کاشت نهال صنوبر تبریزی
به طور کلی چوب یکی از مواد اولیه مهم در زندگی بشر بوده و از گذشته تاکنون کاربردهای متنوعی داشته است. روند استفاده از چوب از گذشته تاکنون کمتر نشده، بلکه اهمیت آن بیشتر شده و نیاز به چوب افزایش یافته است. کاهش روزافزون جنگلها و مساحت آنها، به عنوان یک معضل جهانی مطرح میشود. برداشتهای غیراصولی از جنگلها در ایران، خسارات جبرانناپذیری را به وجود آورده است.
در طی سالیان اخیر، کاشت انواع نهال صنوبر در کنار محصولات کشاورزی، رواج زیادی یافته و نور امیدی در حفظ پوشش جنگلی و کاهش فشار به محیط زیست خواهد بود. صنوبرها درختانی، کم توقع، سازگار و آب دوست هستند. این درختان با اغلب شرایط آب و هوایی سازگاری داشته و تا ۷۰ متر امکان رشد دارند. صنوبرها انواع و گونههای مختلفی داشته که بهترین آنها برای رشد در ایران، نوع دلتوئیدس و صنوبر تبریزی است.
مزایای کاشت درخت صنوبر تبریزی
- سرعت رشد این درخت بسیار بالا بوده و در طی ۱۵ سال به ارتفاع ۲۵ متر میرسد.
- برگ و پوست این درخت نیز خاصیت دارویی داشته و برای مواردی نظیر گلودرد و سرماخوردگی کاربرد دارد.
- چوب درخت صنوبر تبریزی کیفیت بسیار بالایی داشته و در صنایع مختلف از جمله صنعت کاغذ و صنایع وابسته به آن مورد استفاده قرار میگیرد.
- در بین درختان صنوبر میتوان دیگر محصولات کشاورزی مانند جو، گندم، بادام زمینی و یونجه کاشت.
- کاشت نهال صنوبر تبریزی، در فصول مختلف سال امکانپذیر بوده و میتواند در تمامی فصول به رشد خود ادامه دهد.
- درخت صنوبر مقاومت بالایی نسبت به سرما داشته و به رفع بیابانزدایی و حفظ پوشش گیاهی کمک بسیاری میکند.
• درختان صنوبر از جمله عوامل بسیار مفید و موثری در برابر ریزگردها و طوفانها هستند و میتوانند مانند یک سد دفاعی عمل کنند.
• کاشت و خرید نهال صنوبر تبریزی، هزینههای اولیه کمی در بر داشته و همین امر میتواند عاملی در جهت سودآوری بیشتر باشد.
• توجیه اقتصادی نهال صنوبر تبریزی میتواند موجب اشتغالزایی و کاهش بیکاری در جمعیت جوان روستایی و شهری شود.
• با کاشت انواع نهال صنوبر از جمله نهال صنوبر تبریزی، کارخانههای چوببری کمتر از میان درختان جنگلی به عنوان منبع تأمین چوب استفاده میکنند.
موارد مطرح شده در توجیه اقتصادی نهال صنوبر تبریزی
در طرح توجیه اقتصادی برای نهال صنوبر تبریزی، موارد مطرح شده شامل موارد زیر میشود؛
- میزان سرمایه و بودجه لازم برای شروع طرح
- میزان درآمد و فروش در زمان شروع و ادامه طرح اقتصادی نهال صنوبر تبریزی
- نقطه سربهسر سود و زیان
- هزینه خرید نهال صنوبر تبریزی برای شروع طرح توجیه اقتصادی
- هزینههای جاری برای کاشت نهال و دیگر بخشها
- سود پیشبینی شده برای انجام طرح مذکور
- هزینه سالیانه مربوط به مواد اولیه مورد استفاده در طرح توجیه اقتصادی نهال صنوبر تبریزی
- متراژ زمین مورد نیاز برای کاشت تعداد مشخص نهالهای صنوبر تبریزی
- دورههای مربوط به بازگشت سرمایه
- ماشینآلات و تجهیزات مورد نیاز در طول طرح توجیه اقتصادی کاشت نهال صنوبر
- هزینههای مربوط به مصرف انرژی در حین انجام طرح
- هزینههای مربوط به قبل از بهرهبرداری و شروع طرح مذکور
- برآورد سرمایه در گردش طرح اقتصادی کاشت نهالهای صنوبر
- هزینه استهلاک مربوط به انجام طرح
- برآورد هزینههای عملیاتی و غیرعملیاتی در زمان انجام طرح توجیه کاشت نهال صنوبر تبریزی
زمان کاشت نهال صنوبر تبریزی
به طور کلی تمامی درختان بر اساس ویژگیهایی که دارند، زمان کشت آنها متفاوت خواهد بود. از همین رو، بهترین زمان برای کاشت نهال صنوبر تبریزی در اوایل فروردین ماه است. البته میتوان کاشت نهالها را در گلخانه و در دیگر ماههای سال نیز انجام داد. در کشت گلخانهای دیگر نیازی به توجه به فصل و نوع آب و هوا نبوده و در هر زمانی میتوان نهالها را کشت داد. قبل از آن که کاشت نهالهای صنوبر تبریزی انجام شود، باید زمینی که برای این کشت و کار در نظر گرفته شده است، از هرگونه آلودگی، علفهای هرز و سنگ خالی شده و به یک زمین یکدست تبدیل گردد. بعد از پایان این مرحله، به تعداد نهالهای خریداری شده، در زمین چالههایی حفر شود، تا به محض رسیدن نهالهای صنوبر، درون این چالهها قرار گیرند. باید به این نکته توجه داشت که هرچه عمل کاشت سریعتر انجام شود، به نفع کشاورز و نهال صنوبر خواهد بود، زیرا که اگر ریشهها نهال دچار خاک خوردگی شوند، امکان خشک شدن آن وجود دارد
توجیه اقتصادی نهال صنوبر تبریزی
در توجیه اقتصادی نهال صنوبر تبریزی، از جمله مزایایی که کشاورزان با کاشت صنوبر، توسط آن به درآمد میرسند، چوب این درخت است. کشاورزانی که به دنبال تجارت چوب هستند، نیازی به مراقبت هر روزه از درخت ندارند. نهال صنوبر تبریزی خریداری شده، باید یکساله باشند تا در هنگام کاشت، خشک نشده و دچار آسیبهای دیگر نگردند. کاشت نهالهای صنوبر به نسبت زمینهای استفاده شده، درآمد بسیار زیادی داشته و کاملاً مقرون به صرفه است. البته میتوان فعالیت در زمینه چوب درخت صنوبر را به عنوان شغل دوم در نظر گرفت. برای استفاده از چوب درختان، کافی است که ۴ تا ۸ سال از کاشت نهال صنوبر تبریزی گذشته باشد. همین موارد نشاندهنده یک موقعیت عالی در کنار شغل اول برای درآمدزایی خواهد بود. برای خرید نهال صنوبر تبریزی و دیگر انواع نهال صنوبر، میتوان به فروشگاه آنلاین نهال مراجعه کرده و تمام نهالهای موجود را مشاهده نمود. خرید از این فروشگاه، تضمینی بوده و تمامی نهالها با کیفیت بسیار بالایی ارائه میشوند.